Stjärna inom poker och backgammon

De flesta i pokerkretsarna känner till dansken Gus Hansen, som vunnit mer än $5.000.000 på poker turnering världen över. Gus har alltid varit intresserad av siffror och matematik vilket bidragit till hans framgångar inom poker. Poker spelar man ofta på nätet numera, det går att testa gratis poker överallt på nätet.

Det inte lika många känner till är att Gus Hansen också är en grymt duktig backgammonspelare, troligtvis en av världens 32 bästa. 2001 spelade Gus, som en av 16 återstående spelare, i Super Jackpot i Monte Carlo Backgammon VM mot Nack Ballard som då var rankad etta i världen. Analyser av matchen visar att Gus Hansen spelade med en väldigt låg felmarginal, han spelade helt enkelt i världsklass.

Att det finns tydliga likheter mellan poker och backgammon för den som har siffersinne är väl vid det här laget helt tydligt.

Gus är fortfarande aktiv inom backgammon som kommentator i WSOB, World Series of Backgammon Enterprises. Han spelade dessutom en snabbmatch mot dansken Sander Lylloff, rankad fyra i världen inom backgammon, och Gus vann den matchen och vann därmed 10.000 pund och stärkte ytterligare sin position som en av de stora inom backgammon.

För den matematiska med siffersinne finns det alltså gott och möjligheter att göra sig en hacka, vilket ,tillsammans med spänningen, borde vara anledningen till att poker och även backgammon är så stort inom online gambling.

Det finns massor av resurser på nätet som hjälper dig att bli duktigare på både poker och backgammon så är du intresserad av att lära dig mer är det bara och googla på respektive spel och dra nytta av alla goda tips som finns på nätet. Du kan också spela gratis för att öva dig innan du provar att spela om pengar.