Spel för vuxna

Yatzy, Alfapet, TP och Monopol i all ära, men för en vuxen person kanske det ibland är kul att spela lite mer ”vågade spel” där man får lära sig något om varandra eller till och med lära känna varandra på ett mer fysiskt än intellektuellt sätt.
Ta till exempel rörande ungdomens lekar som ”Ryska posten”, ”Sanning och konsekvens”, ”Snurra flaskan” eller ”Mörka minuten”. Det var kul för alla att leka den sortens lekar medan man växte upp, så varför slutade man egentligen?

Det här är det fler än en som har funderat på, och konsekvensen har blivit att det idag erbjuds ett roligt och ganska oskyldigt utbud av ”vuxenspel” på marknaden. Nåväl, det kanske inte är så oskyldigt, men det är ändå inte så plumpt som det ibland kan verka utifrån. Ofta kan ju den sortens spel, eller överhuvudtaget ett ungdomligt synsätt på relationen, föra par som varit ihop länge närmare varandra.
Med tanke på det höga tempot som råder i samhället idag är det väl värt att då och då bara släppa på begränsningarna och ”reglerna” för att lära känna varandra på en ny nivå.

Det behöver vare sig bli grovt eller ovärdigt, bara roligt och lättsamt. Den här sortens ”sexspel” är ofta uppbyggda så att det inte behöver bli så abrupt, utan att man får en mjuk start. Sedan kan man dricka lite vin, ha tända ljus och mysig musik i bakgrunden. Varför inte Chuck Berry eller Barry White?