Neteller – för den rutinerade pokerspelaren

Neteller kan sägas vara ett internetbaserat nätverk som fungerar ungefär som ett konto vilket förenklar transaktioner av spelpengar. Överföringsprogrammet används för överföringar till hemsidor, mellan människor eller genom att få separata betalkort för exempelvis betalning av skulder eller liknande. Organisationen har funnits sen 1999 och kallar sig för Neteller Group och har cirka 800 anställda. Programmet har blivit ytterst populärt bland människor som tycker om gambling som ofta är intresserade av att snabbt och enkelt få tillgång till sina pengar som de satsar.
Det är bra att ha i åtanke att Neteller inte är en bank och således inte täcks av vanliga garantier utan är ett helt vanligt företag. De är dock auktoriserade och är under uppsikt av den brittiska motsvarigheten till finansdepartementet vilket tyder på att stabiliteten i företaget är stabil. Nätverket lämnar valutor i både US dollar och Euro.

Insättningar hos Neteller
Insättningar sker genom att du gör en överföring med hjälp av ett kreditkort, ungefär som när du köper någonting direkt från ditt kort online. Det fungerar även att göra liknande överföringar mellan konton på din bank eller med hjälp av din bank. Den enda är negativt med det är att det tar betydligt längre tid än att göra det på nätet. Att överföra via kort och få in pengarna direkt innebär en avgift på 1,75 procent även om du använder dig av kort. Banköverföring är gratis men tar ofta lång tid.

Uttag från Neteller
Neteller har flera olika sätt att få sina pengar utbetalda men det absolut bästa är det Netellers egna bankkort. Vid det här fallet blir det alltså möjligt att nyttja kortet som om det vore ett VISA eller Mastercard. Vill du förflytta pengarna till ditt egna konto på din bank eller få pengarna via en check så tar det lite längre tid. Avgifterna förändras beroende på i vilken valuta du önskar men att få en banköverföring till svenska kronor innebär en avgift på 65 kronor.

Överföring
Mjukvaran fungerar genom en terminal-till-terminal teknik och därför uppkommer inga väntetider. En vän och du själv kan exempelvis skicka pengar till varandra på nolltid och inga kostnader uppstår, förutsatt att ni båda har Netellerkonton. Företaget är idag att anse som ett etablerat företag och idag erbjuder de flesta stora spelföretagen världen över Neteller som ett alternativ då det gäller överföring av pengar. Att det är snabbt och smidigt att föra över pengar mellan spelsajter som sysslar med poker och casino online är stor bidragande orsak till Netellers popularitet.

Observera
När du gör transaktioner via programmet erhåller du poäng. Poängen som du får kan du använda till det lotteri som kunderna erbjuds. När du för över en US Dollar får du tio så kallade NETpoints. Att vara med i det billigaste lotteriet kostar 1 000 NETpoints, det andra lotteriet kostar 2 500 poäng och det tredje och sista kostar 5 000 poäng att delta i.

Har du tur kan du ta hem vinster på 500, 1 000 eller 3 000 US Dollar beroende på vilken typ av lotter du köpt. Neteller erbjuder bonusar till människor som värvar vänner. Företaget är mycket väl medvetet om att det är användarna som gör att de tjänar sina pengar och vill därför också belöna dem om de hjälper till att expandera.