Jättarna släpper mobilspel

Marknaden för mobilspel fullkomligt kokar och i takt med att fler spelar i mobilen, släpps mobilspel från olika aktörer. Nu ger sig speljättar som Nintendo och Sony även in i leken.

mobil-surfa

De senaste åren har det blivit oerhört populärt att spela spel i mobilen och både vuxna och barn lockas av att sitta och spela de olika spelen i tid och otid.

”Nu behöver man inte vänta med att bjuda över vänner på middag för att spela sällskapsspel utan kan när som plocka upp telefonen och påbörja ett spel.” Läs mer.

I och med att mobilspelandet har blivit så stort, är det många företag som storsatsat på att släppa spel för mobilen och bli stora på marknaden. Bland annat är det många svenska företag som blivit stora inom mobilgenren och några av de allra populäraste spelen är alltså gjorda av svenskar. Den senaste tiden har allt större aktörer gett sig in i leken och nu ska exempelvis Nintendo och Sony börja släppa spel för mobilen. Det var i september som man från Nintendos håll rapporterade att man skulle börja släppa mobilspel och bara någon månad efter avslöjade även Sony att de ska släppa fem spel till mars 2018.

Populärast i Japan

Nintendo kommer bland annat att släppa Super Mario Run till först IOS och sedan till Android, skriver IDG. De spel som Sony släpper kommer först släppas i Japan och sedan övriga asiatiska marknader. I Japan står mobilspel redan för hälften av intäkterna på spelmarknaden och därför kanske man är extra angelägen från Nintendos och Sonys håll att satsa på mobilspel.