En gammal klassiker

Idag skriver vi som vanligt om det som intresserar oss mest, spel och nu sätter vi backgammon i fokus. Detta spelas av alla möjliga, i massor av länder, in real life och online. Inte minst av Mari Jungstedt, deckardrottning och boende i Spanien.

backgammon_miniOavsett om man föredrar att spela slots, backgammon eller kanske Starburst, finns det sajter som erbjuder det och ännu mer för en dag fylld av spel. På http://www.casinoonline.re/se/ kan du själv bedöma utbudet och prova dig fram tills du hittar det du föredrar mest.

I Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur backgammon är stort främst bland män, men att det faktiskt finns proffsiga undantag. En av dessa är Lina som är uppvuxen vid spelbordet och hur hon chockade backgammon-sfären när hon vann 19 av 22 möjliga matcher i högsta divisionen. Nu är hon både bloggare och pokerspelare också, och mamma dessutom. Det är kul att det finns tjejer i spelvärlden som också utmanar det homogena klimatet lite.

Lär dig tänka i framtida drag

Backgammon är ett gammalt spel som åldrats med värdighet. Här kommer nog aldrig populariteten att sina, även om spelet flyttat allt mer ut på nätet. Men hur blir man bra på detta kluriga spel med grafiskt snidade linjer? I en artikel i Aftonbladet kan vi läsa om hur man blir bäst i just Backgammon. Bland annat gäller det att lära sig tänka i siffror och drag för att kunna hänga med. Det är viktigt att kunna tänka flera drag framåt, så som det är när man spelar schack. Ledordet är alltså att tänka stort. Tävla mot datorn för att träna på rutindrag men också att variera spelet för att göra motståndaren osäker, som att spela simpelt ibland och lurigt en annan gång.

En annan som verkligen gillar backgammon är författaren Mari Jungstedt, i en artikel i Expressen kan vi läsa om hur hon tillsammans med sin fästman Ruben Eliassen spelar minst två gånger om dagen, med jämna matcher och högt i tak. De skriver också på en serie kriminalromaner tillsammans, som ska utspela sig på Gran Canaria där de bor. Drömlivet kanske inte behöver vara mer komplicerat än så.