Backgammonspel

Backgammon är ett klassiskt gammalt brädspel som spelas av två personer. Grundidén bygger på beräkningar om sannolikhet och spelaren ska flytta 15 pjäser in i ett ”bo” med hjälp av tärningskast. Backgammon är faktiskt det äldsta spelet som man känner till och kommer ursprungligen från Mesopotamien. Det går att tävla i VM i backgammon och några av de mest berömda spelarna är Bill Robertie och Jörgen Granstedt som båda har vunnit VM i backgammon två gånger var.

Var hittar man fina backgammonspel?

Att ge bort leksaker i stil med ett backgammonspel i present till en hängiven spelare kan vara lättare sagt än gjort. När man ger bort ett backgammon som present vill man ju troligen inte snåla och köpa en billig och tråkig variant, utan hitta något mer exklusivt. Det är också viktigt att man inte köper ett ”souvenirspel” till någon som spelar backgammon seriöst, utan att det är ett riktigt backgammonspel. Till exempel bör tärningarna helst vara viktade. På den amerikanska sajten Backgammon Hellas hittar du många fina och seriösa backgammonspel. Tänk dock på att frakten till Sverige kan bli dyr, med tullkostnader i tillägg, så här köper du bara backgammon om du vill ge bort en dyr present. På Backgammon Hellas kan du också beställa personligt anpassade backgammonspel, med till exempel mottagarens namn ingraverat. Du kan också välja mellan en rad olika material, mönster och färger på träet samt en lyxig presentförpackning. På Backgammon Hellas finns också en hel del accessoarer, som tärningar och spelpjäser läckert utformade.

Ett annat ställe där du kan hitta fina backgammon spel att ge bort i present är på bgshop.com. Detta är en brittisk webbshop med mängder av fina backgammonspel som lämpar sig ypperligt att ge bort som presenter. Eftersom sajten är brittisk slipper du tullavgifter, varför det blir billigare än ovannämnda shop. Du kan också köpa tärningar, pjäser, böcker och andra typer av accessoarer på bgshop.com.

Billiga backgammonspel

Men, det går såklart också att hitta billiga backgammonspel som fungerar fint. På World of Boardgames och svenska Tradition.se finner du bra backgammonspel till rimliga priser att ge bort i present till någon som kanske inte är lika seriös backgammonspelare. Ett annat tips är naturligtvis att besöka din lokala spelbutik, där man som regel brukar ha ett och annat backgammonspel att välja mellan. Om du inte är säker på om jubilaren i fråga är en dedikerad backgammonspelare eller inte, kan det vara smart att inte lägga ner för mycket pengar på spelet, då det kanske inte kommer att komma till användning i så stor utsträckning.